nieuws

Rob Straathof weg bij Koers-Kompas

Archief

Rob Straathof (42) is afgelopen maand opgestapt als (mede)directeur van Koers-Kompas Effectenvernieuwing, het bedrijf van de familie Bloemink dat enige tijd na de verkoop van Legio-Lease aan Aegon werd opgericht.

“Het is niet zozeer dat ik ben uitgekeken op de effectenbranche, maar ik vond het vooral tijd voor wat anders”, verklaart Straathof. “We waren bezig met allerlei nieuwe plannen en ik vroeg mezelf af: ga ik er weer tegenaan?”
Straathof is al zo’n vijftien jaar zakelijk verbonden aan de familie Bloemink. Aanvankelijk was hij de rechterhand van Piet Bloemink, die met zijn Legio-Lease de grondlegger was van het fenomeen aandelenleasing. “Piet Bloemink was toch wel een soort tweede vader voor mij.”
Straathof heeft het voorlopig wel even gezien in de effectenwereld. “Misschien heb ik wel een midlifecrisis na acht jaar Legio-Lease, twee jaar Bank Labouchere en vijf jaar Koers-Kompas.” Hij roept vervolgens een vergelijking op met autoverkopers. “Die mensen hebben meestal ook persoonlijke interesse in auto’s, maar ik heb nooit een echte band met effecten gehad.” Straathof denkt de rest van dit jaar vrij te nemen. Hij is onder meer van plan familieleden in het buitenland te gaan bezoeken.

Reageer op dit artikel