nieuws

Lemonade kiest voor Duitsland als eerste Europese markt

Schade 3288

Insurtech Lemonade heeft na een oversteek van de Atlantische Oceaan als eerste voet aan wal gezet in Duitsland. Dat maakte de Amerikaanse verzekeraar dinsdag bekend via Twitter. Onze oosterburen kunnen een woonhuisverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering bij de insurtech sluiten. Nederland en veel andere Europese landen volgen binnenkort.

Lemonade kiest voor Duitsland als eerste Europese markt

Een halfjaar geleden kondigde Lemonade de komst naar Europa al aan en eind april leek de insurtech voor Nederland te kiezen als eerste markt. De jonge verzekeraar wierf personeel voor de eerste EU office in Amsterdam. Een van die vacatures, voor een claims experience manager, staat overigens nog steeds open.

Ondertussen heeft Lemonade Duitsland de primeur gegeven. Daar ging de insurtech gisteren live met een verzekering voor Hausrat (inboedel) en Haftpflicht (aansprakelijkheid). Tot nu toe was de verzekeraar alleen actief in de Verenigde Staten waar het begon met woonhuisverzekeringen voor huurders. Verkoop en claimsafhandeling worden voor een deel met artificial intelligence afgehandeld.

Open source

Duitsland heeft nog een tweede primeur, aldus Lemonade. Volgens het bedrijf is het de eerste markt waar een opensourcepolis wordt geïntroduceerd. Deze zogenaamde Policy 2.0 is sterk vereenvoudigd en opgemaakt in begrijpelijke taal. Een voorbeeldpolis op de Duitse site begint zo:

“Congratulations! This is your Lemonade Contents and Personal Liability Insurance Policy for your home at Kurfürstendamm 231, 10719 Berlin. Your policy number is LP234F32. We want to make sure you know what you’re getting for your upfront payment of  5.20 € per month, so we did our best to make this policy short and easy to understand. Please take a few minutes to read through. If you need to, you can always change coverages and add valuable items.”

Nederland ook op de lijst

Dat Lemonade nu eerst de Duitse markt betreedt, betekent overigens niet dat het geen ambitie meer heeft om in Nederland actief te worden. De verzekeraar heeft op de website een lijst met 31 Europese landen staan waar het binnenkort verzekeringen gaat aanbieden. Daarbij zijn behalve Nederland onder andere het Verenigd Koninkrijk, België en Frankrijk maar bijvoorbeeld ook Finland, IJsland, Malta en Cyprus. Een van de Lemonade-oprichters twitterde vorige week al over de eerste Nederlandse board meeting:

 

Reageer op dit artikel