nieuws

Reaal verzekert 20 procent meer honden en katten

Schade 985

Steeds meer huisdieren hebben een eigen ziektekostenverzekering. Marktleider Reaal Dier & Zorg verzekerde afgelopen jaar ruim 20 procent meer honden en katten dan een jaar eerder. Bijna tweederde van de eigenaren kiest de maximale dekking van 90 procent voor hun hond of kat. Een aanvullende dekking kan ook: 34 procent van de polishouders heeft een hond of kat met een verzekerd gebit.

Reaal verzekert 20 procent meer honden en katten

Volgens Reaal staat de medische zorg voor huisdieren op een hoog niveau. De ontwikkelingen zijn vergelijkbaar met de zorg voor mensen. De verzekeraar meent dat MRI-scans, uitgebreide gebitsbehandelingen en behandeling van gescheurde kruisbanden inmiddels gemeengoed zijn geworden. “Nota’s van 700 à 800 euro zijn geen uitzondering meer”, schrijft Reaal.

Volgens Reaal Dier & Zorg manager Cynthia Jensma kijkt de maatschappij bij de productontwikkeling goed naar humane zorgverzekeringen. “Vorig jaar hebben we een nieuwe verzekering geïntroduceerd die voldoet aan de huidige wensen van huisdiereigenaren. Met deze complete dekking vergoeden we nu ook castratie, sterilisatie en preventieve zorg. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om een vrijwillig eigen risico te kiezen.”

Meer honden dan katten

Uit de cijfers van Reaal blijkt dat honden vaker een ziektekostenverzekering krijgen dan katten. De verhouding is ongeveer 75 procent honden en 25 procent katten. Dat komt overeen met de cijfers uit andere landen waar men huisdieren tegen ziekte verzekert. Dure onderzoeken zijn echter voor katten ook geen uitzondering meer, meent Reaal. “Ook de zogenaamde binnenkat kan ziek worden of bijvoorbeeld wat inslikken dat operatief verwijderd moet worden.”

Welvaart

Het aantal afgesloten ziektekostenverzekeringen voor dieren hangt sterk samen met de staat van de economie. In de crisisjaren zag Reaal het aantal polissen flink afnemen. De toename van nu schrijft de verzekeraar niet alleen toe aan de hoogconjunctuur, maar ook aan het ‘toegenomen bewustzijn’ onder consumenten over de mogelijkheden van een huisdierenverzekering.

Reageer op dit artikel