nieuws

Examentraining (82): Schade Zakelijk

Schade 1975

Examentraining (82): Schade Zakelijk

Nu de nieuwe PE-periode loopt, is ook het blokken, studeren en oefenvragen maken weer begonnen. Iedereen die een Wft-beroepskwalificatie (behaald voor 1 april 2017) in stand wil houden, moet voor 1 april 2019 succesvol het relevante PE-examen afleggen. Samen met opleidingsinstituut Hoffelijk Financieel biedt am:web adviseurs opnieuw de helpende hand door tweewekelijks een volledig uitgewerkte casus aan te bieden. Daarnaast biedt Hoffelijk Financieel adviseurs gratis de mogelijkheid om extra te oefenen met nieuwe casussen en kennisvragen. Deze week een casus met vragen uit de module Schade Zakelijk.

Casus
Myrthe is dga van een restaurant met een buitenterras. Zij heeft onderzoek gedaan naar asbest in en rond het restaurant. Ze heeft een afspraak met de adviseur Wft Schadeverzekeringen Zakelijk om de resultaten te bespreken.

Het pand van het restaurant heeft een totale herbouwwaarde van € 400.000. Het asbesthoudende dak (onderdeel van de totale herbouwwaarde) heeft een herbouwwaarde van € 100.000. De dagwaarde van dit dak is € 40.000.

Bijlagen
– Gebouwenverzekering
Verzekeringskaart Verzekeraar A
Verzekeringskaart Verzekeraar B

Vraag 1
Tijdens het gesprek vraagt de adviseur of er wijzigingen zijn in de uiteindelijke belanghebbenden (UBO’s) van het restaurant. Myrthe vind dit een vreemde vraag. Zij geeft aan dat er geen wijzigingen zijn en dat zij al eens is gescreend: “Waarom moet ik nog een keer gescreend worden, ik ben toch geen terrorist?!”
Wat is de meest professionele en inhoudelijk juiste reactie van de adviseur?

a) “Wat vervelend dat u zich zo voelt. U moet tweemaal per jaar worden gescreend, omdat u op een risicoadres woont. Helaas kan ik hier niks aan veranderen, dat zijn de regels nou eenmaal.”
b) “Ik snap heel goed dat u zich zo voelt. Het is echter zo dat er jaarlijks steekproeven worden gedaan en uw bedrijf toevalligerwijs telkens wordt geselecteerd voor deze willekeurige sanctielijstentoets.”
c) “Ik snap dat het vervelend is. Volgens de Sanctiewet moeten zakelijke relatiebestanden met enige regelmaat worden gecontroleerd aan de hand van de sanctielijsten, omdat de UBO’s in de loop der tijd kunnen veranderen.”

Toetsterm
3d.1: De kandidaat kan een verzekering beheren.

Vraag 2
Op 1 juli 2018 woedde er brand in het restaurant van Myrthe. Het hele pand is verloren gegaan en moet volledig worden herbouwd. Deze bouw begint een maand na de brand. Welk bedrag keert de gebouwenverzekeraar uit aan Milou?

Gebruik bijlage ‘Gebouwenverzekering’ bij het beantwoorden van de vraag.

Antwoord: € […]

Toetsterm
3e.2: De kandidaat kan een schade beoordelen op de afgesloten verzekeringen.

Vraag 3
Tot slot heeft Mythe een vraag over de collectieve zorgverzekering. Ze heeft navraag gedaan over de zorgkosten bij haar werknemers. Gemiddeld gezien ziet de jaarlijkse tandartsrekening per werknemer er als volgt uit:

  • Periodieke controle € 50
  • Röntgenfoto’s € 70
  • Verdovingen € 30
  • Vullingen € 200

Welke verzekeraar dekt de meeste kosten voor de werknemers van Myrthe?

Gebruik bijlage ‘Verzekeringskaart Verzekeraar A’ en ‘Verzekeringskaart Verzekeraar B’ bij het beantwoorden van de vraag.

a) Verzekeraar A.
b) Verzekeraar B.
c) Beide verzekeraars bieden dezelfde dekkingen.

Toetsterm
2e.1: De kandidaat kan informatie die in de bedrijfstak beschikbaar is ter zake van protocollen, convenanten, bedrijfsregelingen en gedragscodes gebruiken.

 

Banner Hoffelijk Antwoorden

Banner Hoffelijk Meer oefeningen

Eerdere examentrainingen zijn hier te vinden.

Reageer op dit artikel