nieuws

Britse verzekeraar kijkt vanavond met knikkende knieën naar Rode Duivels

Schade 3841

Britse verzekeraar kijkt vanavond met knikkende knieën naar Rode Duivels

Op de burelen van tenminste één Brits verzekeringskantoor wordt vanavond met meer spanning gekeken naar de halve finale Frankrijk-België op het WK voetbal dan naar de verrichtingen van het nationale team een dag later tegen Kroatië. Twee doelpunten van de Rode Duivels kunnen een flinke financiële tegenvaller betekenen voor de verzekeraar.

De Britse verzekeraar nam, via herverzekeringsmarkt Lloyd’s of London, het risico voor zijn rekening van een WK-actie van de Belgische elektronicaketen Krëfel. Die beloofde klanten die tussen eind april en half juni een grote tv (minstens 140 cm) kochten hun geld terug te geven (in tegoedbonnen) als het nationale voetbalelftal meer dan 15 doelpunten zou maken op het WK in Rusland.

Nog twee goals

Na de gewonnen kwartfinale tegen Brazilië staat de teller voor de Rode Duivels al op 14 goals. Twee doelpunten vanavond in de halve finale tegen Frankrijk en Krëfel kan heel wat klanten met hun aankoopbewijs aan de balie van de klantenservice verwachten. Penalty’s tellen daarbij niet mee. Goals in de verlenging wel. En mocht België maar één keer of zelfs helemaal niet het net weten te vinden, dan kan het elektronicaconcern nog niet opgelucht ademhalen. Na vanavond volgt nog een wedstrijd: de finale of de strijd om de derde plaats.

Hoeveel klanten een tv in de actieperiode hebben gekocht, maakt Krëfel niet bekend. Vlaamse media spreken over enkele duizenden. De winkelketen hoeft zelf niet voor de kosten op te draaien. Via Lloyd’s of London werd het risico ondergebracht bij een Britse verzekeraar.

Premie onbekend

Hoeveel premie voor het risico is gerekend, is niet bekend. Bij het vorige WK maakte België maar 6 doelpunten. Slechts twee landen slaagden er eerder in 16 keer of vaker het doel te treffen tijdens een wereldkampioenschap. Dat waren Duitsland in 2014 (17) en 2010 (16) en Brazilië in 2002 (18).

Reageer op dit artikel