nieuws

Verzekeraar vraagt vaak meer premie aan jongere voor opstal

Schade 1466

Als je beneden de 30 bent, is de kans groot dat je tot 20% duurder uit bent voor een opstalverzekering dan als je ouder bent. Dit blijkt uit onderzoek productvergelijker MoneyView. 60-plussers zijn daarentegen vaak tot 25% goedkoper uit voor hun opstal dan de gemiddelde verzekerde.

Verzekeraar vraagt vaak meer premie aan jongere voor opstal

“Verzekeraars betrekken steeds meer factoren bij het vaststellen van de premies voor woonverzekeringen, ook factoren die op het eerste gezicht niet heel veel met het te lopen risico te maken hebben”, zo constateert MoneyView in haar Special Item over woonverzekeringen. Naast factoren als het type woning, de locatie en de waarde heeft MoneyView daarom de invloed van de leeftijd van de verzekerde onderzocht.

Geen precieze verklaring

Bij een toenemend aantal partijen (inmiddels meer dan 30%) betalen jongeren onder de 30 tot 20% meer dan het gemiddelde, terwijl ouderen boven de 60 tot wel 25% minder betalen dan het gemiddelde. MoneyView heeft geen precieze verklaring voor de hogere premie voor jongeren.

Productrating inboedel

In de Productrating voor Inboedelverzekeringen gaan de vijf sterren voor prijsstelling naar Centraal Beheer, Ditzo en Reaal en de vijf sterren voor voorwaarden naar Interpolis, Nationale Nederlanden en Woongarant.

Productrating opstal

In de Productrating voor opstal gaan de vijf sterren voor prijsstelling naar Ditzo, Reaal en United Insurance en de vijf sterren voor voorwaarden naar Centraal Beheer, Interpolis en Nationale-Nederlanden.

Reageer op dit artikel