nieuws

SAA neemt Nederlands verzekeringsbedrijf Boogaard over

Schade 6005

SAA, het zevende intermediairbedrijf van Nederland, heeft de Nederlandse verzekeringsactiviteiten van Boogaard Assurantiën overgenomen. Gezamenlijk zijn beide bedrijven nu goed voor een plek in de top 5.

SAA neemt Nederlands verzekeringsbedrijf Boogaard over

SAA-oprichter Ton Rombouts en Boogaard-eigenaar Jan Boogaard waren al enkele jaren in gesprek, zegt algemeen directeur Michiel Slootweg (foto). “Het klikte tussen beide mannen en Boogaard wil zich focussen op de Antilliaanse activiteiten en de vastgoedtak van zijn bedrijf.” Beide bedrijven hebben volgens Slootweg dezelfde filosofie. “We werken allebei met een commerciële buiten- en binnendienst en een gecentraliseerde backoffice. Door de overname breiden we onze dekking verder uit. En we zien wel duidelijke synergievoordelen. Wij spreken liever van een samenwerking, want Boogaard is een groot bedrijf. En we kunnen van elkaar leren.”

Slootweg is sinds september vorig jaar algemeen directeur van SAA Verzekeringen. Voorheen werkte hij onder meer bij een Keniaanse zorgverzekeraar. In dat land zette hij ook het transactieplatform CarePay op.

Projectgroep

Boogaard was in 2016 goed voor een netto-omzet van € 9,5 mln en telt nu 101 medewerkers. SAA is met € 51 mln en 370 medewerkers nog wel een maatje groter. Hoe de fusie van de beide organisaties eruit gaat zien, is nog niet duidelijk, zegt Slootweg. “We hebben een projectgroep opgericht met mensen van zowel Boogaard als SAA. Die gaat kijken wat we wel en niet moeten gaan samenvoegen. We willen vooral met veel zorg en beleid te werk gaan. Er komt eerst een plan van aanpak.” Zeker is wel dat de Eindhovense vestiging van Boogaard zal samengaan met het kantoor van SAA in dezelfde plaats. Daarnaast zijn er nog vijf Boogaard-kantoren. Behalve de hoofdvestiging in Haarlem zijn dat kantoren in Woerden, IJmuiden, Amersfoort en Oss. SAA heeft de hoofdzetel in Rotterdam en is daarnaast ook in Amstelveen, Ede, Maastricht, Groningen, Sneek, Diemen, Tilburg en Eindhoven actief.

Reageer op dit artikel