nieuws

Luchthaven Sint Maarten wil via rechter snellere uitbetaling orkaanschade afdwingen

Schade 588

Princess Juliana International Airport (PJIA) daagt verzekeraar Nagico naar de rechter. De luchthaven op Sint-Maarten wil dat de verzekeraar haast maakt met het uitbetalen van de schade die orkaan Irma begin september aanrichtte. Het vliegveld heeft de ravage geraamd op ruim $ 110 miljoen dollar.

Luchthaven Sint Maarten wil via rechter snellere uitbetaling orkaanschade afdwingen

De luchthaven op het eiland vindt dat verzekeraar Nagico te traag is met de afhandeling van de schade die ontstond na orkaan Irma. Dat meldt de lokale krant The Daily Herald. Het vliegveld heeft een claim van ruim $ 100 miljoen ingediend op zijn allriskverzekering en nog eens een schadepost van $ 10 miljoen voor gederfde inkomsten omdat het buiten bedrijf was.

‘Uitgebreid onderbouwd’

PJIA wil de stap naar de rechter niet toelichten, aldus de krant. The Daily Herald schrijft te beschikken over documenten waarin de luchthavendirectie stelt dat de claims uitgebreid zijn onderbouwd. Er zou een rapport liggen dat door zeven schade-experts is ondertekend. Nagico bevestigt tegen de krant dat er een gerechtelijke procedure is gestart. Volgens de verzekeraar verloopt het claimproces zorgvuldig.

Te weinig schadeafhandelaars

Eind 2017 werd in een uitzending van Brandpunt ook al kritiek geuit op de schadeafhandeling op Sint Maarten. De directeur van Nagico wees op een tekort aan aannemers en bouwmaterialen, waardoor het ook langer zou duren voordat schade-experts de schade goed konden inschatten. De voorzitter van de vereniging van schadebemiddelaars op het eiland zei dat er te weinig schadeafhandelaars op Sint Maarten zijn om alle claims te kunnen verwerken.

Voor de luchthaven is de trage afhandeling inmiddels reden geweest om afscheid van Nagico te nemen. PJIA is overgestapt naar verzekeraar Guardian Group, aldus The Daily Herald. Bij Nagico had het vliegveld een polis met een totaal verzekerd bedrag van ruim $ 193 miljoen.

Reageer op dit artikel