nieuws

Zeeschepen schuren: tientallen containers te water

Schade 3268

Het zou zomaar kunnen dat uw bestelling uit het Verre Oosten een paar dagen later komt of eeuwig op zich laat wachten. Twee grote containerschepen van de Duitse reder Hapag-Lloyd botsten namelijk gisteren in de haven van Karachi, Pakistan. Rond de 60 containers vielen door de botsing in het water of raakten beschadigd.

De precieze oorzaak van de aanvaring is nog niet duidelijk, maar uit de videobeelden komt wel duidelijk naar voren dat het met ruim 8.000 containers geladen schip Tolten een wel erg krappe inhaalmanoeuvre maakt bij rederijgenoot Hamburg Bay, beladen met ruim 6.300 containers. Het laatste schip ligt op dat moment al aangemeerd aan de kade.

Te water geraakte containers

Bij het incident vielen geen gewonden en ook de schade aan de schepen zelf lijkt mee te vallen. Na de botsing ging de terminal enkele uren dicht om de te water geraakte containers op te vissen.

Reageer op dit artikel