nieuws

Laat berouw komt whiplash-simulant duur te staan

Schade 1351

Een bekentenis tijdens de rechtszitting heeft niet kunnen voorkomen dat een Britse man alsnog 2 maanden de cel in moet voor verzekeringsfraude. Ook moet de fraudeur 14.000 GBP -een kleine € 16.000- boete betalen voor zijn mislukte poging een whiplash te simuleren, zo meldt het Britse verzekeringsblad  Insurance Times. De nekschade zou zijn ontstaan  door een verkeersongeval dat hij zelf in scene zette.

Laat berouw komt whiplash-simulant duur te staan

De veroordeelde Shahid Hussain ging plotseling op de rem staan toen hij op een dag in 2013 bij  Stoke-on-Trent een afrit van de snelweg afreed. Een achterligger botste op de auto van Hussain,  waarop hij Churchill, de verzekeraar van  de achterligger, aansprak voor de schade. Hij claimde voor meer dan 30.000 GBP aan gezondheidsschade door de whiplash en de schade aan de auto door de botsing. Ook voerde hij drie inzittenden op die ook whiplash-schade zouden  hebben opgelopen.

Geen reden om te remmen

Tijdens de hoorzitting voor de rechtbank verklaarde de aangeklaagde achterligger dat er geen reden voor Hussain was geweest om plotseling voor hem te remmen aangezien Hussain zelf geen voorliggers had gehad die hem hadden belet om veilig op de snelweg te komen.

Tegenstrijdig bewijs

Geconfronteerd  met het tegenstrijdige en onbevredigende bewijs voor zijn claim vroeg de fraudeur of hij zijn claim in kon trekken. De rechter ging hiermee akkoord maar veroordeelde Hussain wel onmiddellijk tot twee maanden celstraf en een boete van 14.000 GBP.

Pleister op de wonde

Een kleine pleister op de wonde voor de spijtoptant is dat de rechter later aangaf dat de straf veel hoger had uit kunnen pakken. Deze zou 12 maanden gevangenisstraf hebben opgelegd als Hussain blijvend de fraudebeschuldiging had betwist en hieraan schuldig was bevonden.

Reageer op dit artikel