nieuws

Duizend praalwagenpolissen rijden mee in carnavalsoptocht

Schade 1134

Voor de carnavalsoptochten van dit weekend zijn zo’n duizend speciale praalwagenverzekeringen gesloten. Aanbieder De Vereende ziet een groei in het aantal polissen, terwijl het aantal rijdende wagens in de bonte stoet lijkt af te nemen.

Duizend praalwagenpolissen rijden mee in carnavalsoptocht

Met de praalwagenverzekering haalt De Vereende een omzet van tussen de 2,5 en 3 ton. Die omzet stijgt de laatste jaren, laat manager marketing en acceptatie Bert Sonneveld weten. Uitzondering is 2016 toen veel carnavalsoptochten door het weer werden afgelast. “Steeds minder mensen willen meerdere maanden aan een praalwagen bouwen. Het aantal wagens lijkt af te nemen, maar wij verzekeren er meer”, aldus Sonneveld.

Hele optocht op één polis

Dat er dit weekend zo’n duizend polissen lopen, betekent niet dat er duizend wagens zijn verzekerd. Carnavalsverenigingen kunnen meerdere wagens of zelfs de hele optocht op één polis verzekeren. De Vereende is de enige partij die een praalwagenverzekering met kortlopende dekking aanbiedt. Bij sommige andere verzekeraars is het wel mogelijk bijvoorbeeld een zakelijke tractorverzekering uit te breiden met personenvervoer op een wagen.

Vallende feestganger

De polis van De Vereende bestaat uit een aansprakelijkheidsdeel en een ongevallendekking.. De verzekering van € 102 per wagen biedt dekking voor transport naar de startplaats, tijdens de carnavalsoptocht, en het vervoer terug. Cascoschade aan de wagen is niet verzekerd.

De hoogte van het aantal claims op de praalwagenpolis varieert per jaar en hangt volgens Sonneveld sterk af van het aantal letselschades. Het gaat vooral om toeschouwers die vlak voor een wagen plots de weg overschieten of schade aan zaken omdat de bocht te krap wordt genomen. Ook een feestganger die van de wagen valt, is bij de dekking inbegrepen, mits is voldaan aan allerlei veiligheidseisen.

Reageer op dit artikel