nieuws

Telematica verraadt ‘slachtoffer’ ongeval dat auto nabewerkte met hamer

Schade 1885

In Engeland is een automobilist tegen de lamp gelopen die bewust forse schade had veroorzaakt aan zijn auto. Het Britse vakblad Insurance Times meldt dat de fraude aan het licht kwam uit de telematica in de auto van de ‘tegenpartij’. Die bleek naderhand ook bij het complot betrokken.

Telematica verraadt ‘slachtoffer’ ongeval dat auto nabewerkte met hamer

Het verhaal in Insurance Times vermeldt dat autoverzekeraar Insure The Box in eerste instantie dacht aan een legitieme claim van 88.000 GBP van haar verzekerde en het ‘slachtoffer’, de eigenaar van een nu zwaar beschadigde BMW. De telematica data in de Hyundai van de verzekerde leken te wijzen op een echt verkeersongeval.

Geen match met crashdata

Nader onderzoek leerde echter dat de schade aan de BMW niet overeenkwam met de crashdata die het telematica apparaat in de Hyundai had vastgelegd. Al snel bleek dat de BMW naderhand nog was bewerkt met hamer. Ook gaf het telematicakastje in de Hyundai na het vermeende ongeval nieuwe crashwaarschuwingen af wat suggereert dat deze auto ook werd gebruikt om de omvang van de schade aan de BMW te vergroten.

Minstens vijf klappen

Sterker nog, later bleek dat de BMW na het ongeval naar een andere locatie was gereden waar hij werd blootgesteld aan nieuwe aanrijdingen. Forensisch onderzoek leerde daarna dat de auto minstens vijf klappen met een hamer kreeg te verduren om de schadeclaim op te drijven.

Reageer op dit artikel