nieuws

Storm kost landbouw tientallen miljoenen

Schade 1049

De storm die donderdag heeft huisgehouden in Nederland heeft ook de landbouwsector opgezadeld met aanzienlijke schade. Verzekeraar Interpolis raamt de schade voor zijn klanten vooralsnog op € 20 miljoen. Interpolis kreeg vooralsnog 1200 schademeldingen binnen van landbouwbedrijven. Bij een kwart daarvan ging het om kassen.

Storm kost landbouw tientallen miljoenen

Brancheorganisatie LTO Glaskracht heeft nog geen idee hoe hoog het exacte schadebedrag bij de glastuinbouwbedrijven zal uitvallen, maar spreekt ook van honderden gevallen. Bij de zwaarst getroffen tuinders vielen honderden kapotte ruiten op de gewassen. Volgens de organisatie liggen de zwaargetroffen bedrijven over heel Nederland verspreid.

Daarnaast zijn er nog legio bedrijven waar de schade in verhouding een stuk minder is. De storm was voor LTO Glaskracht reden om glastuinbouwbedrijven op te roepen geen personeel in de kas aan het werk te zetten.

Reageer op dit artikel