nieuws

‘Aantal inbraken tijdens feestdagen gedaald’

Schade 566

Tijdens afgelopen kerst en oud en nieuw is minder ingebroken dan de jaren ervoor. Een woordvoerder van de politie bevestigt een bericht hierover van de NOS.

‘Aantal inbraken tijdens feestdagen gedaald’

Afgelopen kerst noteerde de politie achthonderd inbraken, tegenover 1068 het jaar ervoor. Daarnaast werden 536 inbraken die tijdens de jaarwisseling plaatsvonden gemeld, tegenover 727 een jaar eerder. In 2015 ging het om 1207 inbraken tijdens de kerst en 850 met oud en nieuw en het jaar daarvoor om respectievelijk 1164 en 903.

Inbraakclaims

Het Verbond van Verzekeraars meldde in december vorig jaar voor het eerst in jaren dat verzekeraars een (lichte) stijging van het aantal inbraakclaims zien. Noteerden verzekeraars in 2015 nog een kleine 61.000 claims, in 2017 liep dat op naar bijna 64.000. Waarschijnlijk komt dit omdat het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond de rekenmethode voor inbraakclaims op de opstal- en inboedelverzekeringen heeft gewijzigd: ook claims voor diefstal en insluiping zonder braakschade zijn nu meegerekend voor 2016 en voorgaande jaren.

Reageer op dit artikel