nieuws

VKG zet cyberpolis AXA in het schap

Schade 961

Het aangesloten intermediair kan sinds gisteren bij serviceprovider VKG de Cyber Protectverzekering van AXA Assistance sluiten voor consumenten. De polis wapent de consument tegen de verspreiding van schadelijke informatie via het internet, onrechtmatig gebruik van persoonsgegevens, frauduleus gebruik van online betaalgegevens en geschillen met webleveranciers.  Gelijktijdige heeft VKG een speciale website geopend.

VKG zet cyberpolis AXA in het schap

Op de website www.cyberprotect.nl vinden consumenten informatie over de Cyber Protect verzekering. Ook worden er voorbeelden genoemd van situaties waarin deze verzekering een oplossing biedt voor consumenten. Via de website kunnen consumenten een verzekeringspremie berekenen en een adviseur kiezen om de verzekering aan te vragen.

Gespecialiseerde technische hulp

De Cyber Protect verzekering is een product van AXA Assistance, dochter van de Franse AXA Groep. De verzekering vergoedt niet alleen kosten, de klant kan ook gespecialiseerde technische hulp inschakelen. Bijvoorbeeld om op het internet informatie op te ruimen of te verdringen als deze de reputatie schaadt.

Bescherming tegen hackers

Commercieel  directeur  Eric-Jan van den Berg van VKG stelt trots dat Cyber Protect “de eerste verzekering in Nederland” is voor consumenten op het gebied van cybercriminaliteit. Univé kwam half oktober met een verzekeringspakket waarmee consumenten hun pc of smartphone kunnen beschermen tegen hackers.

Reageer op dit artikel