nieuws

Ixorg wil uitbreiden naar fysiotherapie

Schade 815

Ixorg wil uitbreiden naar fysiotherapie

Ixorg, de combinatie van spaarpot en verzekering voor tandartskosten, wil komend voorjaar eenzelfde concept gaan introduceren voor fysiotherapie. Het bedrijf speelt daarmee in op de trend dat steeds minder mensen een aanvullende zorgpolis sluiten.

Aanvullende zorgverzekeringen dreigen te verdwijnen, liet DNB dinsdag weten in een rapport over de zorgverzekeringsmarkt. Steeds minder consumenten sluiten een aanvullende polis, waardoor het product voor verzekeraars moeilijker te handhaven wordt. Volgens Ixorg kiezen consumenten steeds vaker voor een specifiek spaarpotje voor tandartskosten. Ixorg is een initiatief van tandartsenorganisatie KNMT dat sinds vier jaar een financieringsproduct biedt voor tandartskosten. Daarvan maken inmiddels 10.000 mensen gebruik. Een product voor fysiotherapie is in de maak.

Zelf maandbedrag kiezen

Via Ixorg wordt een spaarpot voor tandartskosten opgebouwd en daarnaast zijn klanten verzekerd voor maximaal € 10.000 schade aan hun gebit door een ongeval. De klant kiest zelf welk bedrag hij maandelijks opzij wil zetten. Het minimum is € 2. Daarnaast rekent Ixorg nog € 4,85 per maand en € 3,85 per maand voor elke volgende deelnemer. Zit er nog onvoldoende geld in de pot om de tandartsrekening van te betalen, dan schiet Ixorg het bedrag voor.

Ook voor andere zorgkosten

“Wij verwachten dat de combi sparen en verzekeren voor calamiteiten ook voor andere zorgkosten zijn intrede zal doen. De voorbereidingen om de combinatie voor fysiotherapie te kunnen aanbieden zijn in volle gang”, zegt directeur Toine Beljaars. Hij stelt dat mensen met een goed gebit steeds vaker geen aanvullende tandartsverzekering meer afsluiten, maar wel verzekerd willen zijn voor een calamiteit. “Die combinatie van sparen en verzekeren voor calamiteiten kan natuurlijk ook voor andere zorgsoorten zoals fysiotherapie. Wij verwachten onze klanten hiermee in het vroege voorjaar al te kunnen gaan helpen.” Van de Ixorg-klanten heeft 58% een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Van deze groep heeft een kwart weleens overwogen om in plaats daarvan te gaan sparen voor fysiotherapiekosten.

Reageer op dit artikel