nieuws

Europese investeerder wordt nieuwe eigenaar CED Group

Schade 2888

Schadespecialist CED Group, nu nog eigendom van een aantal Nederlandse verzekeraars en volmachten, gaat over in buitenlandse handen. De Europese investeringsmaatschappij BlackFin Capital Partners wordt de nieuwe eigenaar.

Europese investeerder wordt nieuwe eigenaar CED Group

Met de zes grootste huidige aandeelhouders heeft CED al een principeovereenkomst bereikt over de overname. De komende weken worden de overige aandeelhouders gevraagd hun aandelen aan BlackFin Capital Partners te verkopen. Ook wordt de ondernemingsraad om advies gevraagd.

BlackFin Capital Partners is een private-equityfonds dat zich concentreert op de financiële sector. De investeringsmaatschappij heeft kantoren in Parijs, Brussel en Frankfurt. Volgens CED heeft de verandering van eigenaar geen directe gevolgen voor de operationele bedrijfsvoering en medewerkers.

Slagvaardiger

CED Group-CEO Hans Coffeng zegt in een persbericht dat hij verwacht met de nieuwe aandeelhouder de al “ingezette, positieve ontwikkelingen versneld door te zetten de komende jaren”. Hij hoopt dat CED door de nieuwe eigenaar “slagvaardiger en efficiënter zaken kan doen”.

Reageer op dit artikel