nieuws

Verzekeraar: iPhone X meest breekbare iPhone ooit

Schade 2110

De nieuwste iPhone, iPhone X, is de meest schadegevoelige iPhone die ooit is geproduceerd. Dit meldt de Amerikaanse verzekeraar SquareTrade naar aanleiding van testen die met het toestel werden uitgevoerd. Vooral de volledig glazen voor- en achterkant blijken bijzonder kwetsbaar.

Verzekeraar: iPhone X meest breekbare iPhone ooit

SquareTrade, dat verzekeringen aanbiedt voor onder meer smartphones en tablets, testte het toestel onder meer door het te laten vallen en in water onder te dompelen. Door de zogenaamde ‘breakability test’ werd duidelijk dat de iPhone X breekt bij de eerste val plat op de grond. Na deze val reageert het scherm niet meer en doet ook de geroemde feature voor gezichtsherkenning het niet meer.

Hoge reparatiekosten

Opvallend genoeg lijdt de smartphone de meeste schade na een val op de zijkant. Hoewel de buitenkant van de iPhone X enkel kleine sporen van schade vertoont, is het scherm na de val compleet onbruikbaar. Bij de val op de achterkant breekt deze in veel stukjes, waarna de iPhone X vanwege de losse glasscherven bijna niet meer is vast te houden. De verzekeraar wijst ook op het volgende: het dunnere, kostbaardere oledscherm dat duurder is om te vervangen, het smallere logic board, de verschillende kabels en de gecombineerde batterij die lastig te verwijderen is. Dit kunnen volgens SquareTrade de redenen zijn dat Apple ruim €320 in rekening brengt voor het vervangen van het scherm en ruim €600 rekent voor andere reparaties.

Kwetsbaarheid

“Het was natuurlijk te verwachten dat de iPhone X zo veel zou gaan kosten. Helaas lijken deze kosten voor consumenten op basis van onze test nog veel verder op te lopen”, zegt Jason Siciliano, Vice-President Global Creative Director van SquareTrade. “Ondanks Apple’s bewering dat het glas van de iPhone X het meest duurzame glas ooit is, is de iPhone X de meest breekbare iPhone die we tot nu toe hebben getest. De kwetsbaarheid van de iPhone X in combinatie met de reparatiekosten van ruim €600, maken dat er veel risico’s zijn verbonden aan deze smartphone.”

Afgelopen mei testte de verzekeraar ook de nieuwste smartphone van Samsung, de Galaxy S8, die ook zeer schadegevoelig bleek te zijn.

Reageer op dit artikel