nieuws

Persoonlijk poetsadvies moet tot minder gaatjes leiden bij verzekerden ONVZ

Schade 3904

Persoonlijk poetsadvies moet tot minder gaatjes leiden bij verzekerden ONVZ

ONVZ heeft een nieuwe tandverzekering geïntroduceerd die sterk gericht is op preventie. Voor de verzekering is ONVZ een samenwerking aangegaan met Philips dat een geavanceerde tandenborstel aan de verzekerden levert. Via app ‘vertelt’ de borstel of de polishouder het poetsadvies van de tandarts opvolgt.

Tandfit Preventief is volgens ONVZ de eerste volledig op preventie gerichte aanvullende zorgverzekering. Om te beschermen tegen gaatjes, ontstoken tandvlees en andere aandoeningen in de mond combineert Tandfit Preventief mondzorgdekking met de nieuwste connected elektrische tandenborstel van Philips.De verzekering vergoedt onder andere bezoeken aan de mondhygiënist en controles bij de tandarts volledig.

Schrobben in plaats van poetsen

De DiamondClean Smart tandenborstel van Philips bevat drie soorten sensoren: de bewegingssensor, die een seintje geeft als iemand zijn tanden te veel schrobt in plaats van zachtjes poetst; een poetsdruksensor die ervoor zorgt dat de lichtring op de tandenborstel gaat branden als je teveel druk uitoefent en de locatiesensor die bijhoudt welke tanden je gepoetst hebt en welke niet of niet goed genoeg.

Opvolgen tandartsadvies

Verzekerden die de de tandenborstel koppelen aan een app kunnen op een 3D-kaart van de mond zien waar wel of nog niet gepoetst is. De app biedt tevens ondersteuning bij het opvolgen van tandartsadvies. Zijn er bijvoorbeeld probleemgebieden vastgesteld, dan worden deze gemarkeerd op de 3D-kaart. Ook krijgen de gebruikers proactief signalen die hen helpen herinneren om extra aandacht te besteden aan die specifieke gebieden.

Rapport poetsgedrag

Gebruikers kunnen het rapport van het poetsgedrag voor tips meenemen naar de mondhygiënist en tandarts. Elke opzetborstel heeft een chip, waardoor de tandenborstel de opzetborstel, en daarmee de instellingen van de gebruiker, herkent. Zo kunnen ook andere gezinsleden van borstel gebruik maken.

Preventie onbeperkt vergoed

Tandfit Preventief vergoedt alle bezoeken aan de mondhygiënist en controles bij de tandarts onbeperkt. Daarnaast worden onder andere verdovingen, röntgenfoto’s, vullingen, fluoridebehandelingen, sealants en tandvleesbehandelingen tot een bedrag van € 2.000 euro per jaar vergoed. Ook bevat de verzekering een ongevallendekking tot € 5.000. Verzekerden krijgen bovendien ieder kwartaal automatisch een nieuwe opzetborstel thuisgestuurd. Wanneer Tandfit Preventief in combinatie met een basisverzekering wordt afgesloten, gaat de tandverzekering rond de € 30 per maand kosten, exclusief eventuele collectiviteitskorting.

Valpreventie ouderen

ONVZ en Philips werken al langer samen op gebied van preventie. Samen met PostNL, Nutricia en VeiligheidNL helpen ze senioren die graag zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Door een combinatie van beweging- en voedingsprogramma’s, technologie en sociale ondersteuning moet het valrisico bij ouderen worden verlaagd.

Reageer op dit artikel