nieuws

Cybercriminelen hebben ook DNB op de korrel

Schade 1010

Cybercriminelen hebben ook DNB op de korrel

Cybercrime wordt een steeds grotere bedreiging voor financiële instellingen. Hiervoor waarschuwt Jan Sijbrand, directeur toezicht bij de Nederlandsche Bank (DNB) in het Algemeen Dagblad. Ook DNB zelf wordt door de cybercriminelen niet gespaard.   

“Financiële instellingen hebben vaak te maken met pogingen tot inbraak”, zegt Sijbrand in het AD. Hij doelt daarmee op cybercriminelen die in het computernetwerk proberen te komen. Ze hebben daarbij ook DNB op de korrel. “U heeft het zelf misschien weleens meegemaakt dat je thuis achter de computer zit en er een vlaggetje verschijnt met de mededeling dat de firewall een indringer heeft tegengehouden. Dat vlaggetje staat er bij ons vrijwel constant”, aldus Sijbrand.

Ethische hackers

DNB heeft geeft aan de bestrijding van cybercriminaliteit serieus te nemen. De toezichthouder kondigde onlangs daarom aan met hulp van ethische hackers cyberaanvallen te gaan uitvoeren op banken, beursexploitanten en clearinghuizen. Op die manier moeten zwakke plekken aan het licht komen.

 

Reageer op dit artikel