nieuws

Avéro geeft adviseurs meer tijd om klanten zelf te informeren

Schade 1584

Adviseurs met klanten met particulier schadeverzekeringen van Avéro Achmea in portefeuille krijgen een maand de tijd om hun klanten zelf te laten weten dat Avéro de polissen beëindigt. De verzekeraar stuurt hun begin december een overzicht met klanten bij wie de hoofdpremievervaldatum op 1 april 2018 ligt. De verzekerden zelf krijgen in januari bericht. Dat is het resultaat van gesprekken van brancheorganisatie Adfiz met Avéro.

Avéro geeft adviseurs meer tijd om klanten zelf te informeren

De aankondiging van Avéro Achmea te stoppen met de verkoop van particulier schadeverzekeringen via adviseurs, leidde vorige maand tot veel kritiek. Brancheorganisatie Adfiz laat nu weten dat de verzekeraar op hun verzoek het moment waarop adviseurs het overzicht krijgen met de premievervaldatum van hun klanten structureel heeft vervroegd. Dat is niet drie maanden van tevoren zoals eerst de bedoeling, maar vier. Adfiz gaat een modelbrief opstellen waarmee adviseurs hun klanten kunnen informeren.

Acceptatie

Avéro heeft met ASR afgesproken dat verzekerden van die partij een passend en min of meer gelijkwaardig verzekeringsaanbod krijgen. Adfiz meldt dat Avéro adviseurs op verzoek het premie-/schadeoverzicht kan geven van hun portefeuille en dat ASR alle verzekeringen zal accepteren. Uitzondering zijn gevallen waarbij fraude is gedetecteerd. ASR heeft de brancheorganisatie beloofd mee te denken over maatwerk bij het oversluiten van verzekeringen. Ook komt er een digitale omgeving waarin klanten zelf de acceptatievragen in kunnen vullen.

Volmacht geen optie

Adfiz heeft ook gesproken over het in volmacht onderbrengen van de Avéro-portefeuille. Dit bleek echter geen werkbare oplossing. De premie van het Compleet bij Elkaar pakket van Avéro via het volmachtkanaal is onlangs met 10% verhoogd. De kans is bovendien groot dat in de toekomst meer ingrepen nodig zijn, laat Adfiz haar leden weten. Daarnaast heeft Avéro aangegeven dat uitbreiding van het volmachtkanaal een te grote investering vraagt.

Reageer op dit artikel