nieuws

Allianz trekt stekker uit label London Verzekeringen

Schade 6408

Het ruim 160 jaar oude merk London Verzekeringen houdt op te bestaan. Eigenaar Allianz Benelux sluit alle schadeverzekeringen uit de London-portefeuille over naar het nieuwe Allianz Verzekeringspakket. Het eerste jaar na de omzetting gelden voor verzekerden de voorwaarden die de ruimste dekking bieden, of die nou van de oude of de nieuwe polis zijn.

Allianz trekt stekker uit label London Verzekeringen

Allianz biedt sinds 1 oktober al geen nieuwe verzekeringen meer aan onder het London-label. Deze maand worden alle lopende polissen omgezet naar producten uit het Allianz Verzekeringspakket. Bij dit nieuwe pakket hoort ook een nieuw platform: ABS. Via dit platform voor de particuliere productlijn voor schade, dat gekoppeld is aan ADN en Aplaza, kunnen tussenpersonen en volmachten offertes maken, polissen aanvragen en mutaties doorvoeren.

Garantie beste dekking

“ABS en de nieuwe producten zijn nu ook beschikbaar voor London-adviseurs en -klanten. Daarom heeft Allianz besloten te stoppen met het sluiten van nieuwe verzekeringen onder het label London Verzekeringen. Het label wordt uitgefaseerd”, zegt woordvoerder Remco Overbeek. Het nieuwe pakket is volgens hem ontwikkeld “om tegemoet te komen aan de veranderende klantbehoefte”.

Bij de omzetting van polissen naar Allianz verandert niets aan de premie. De verzekeraar hanteert daarnaast een jaar lang de clausule ‘Garantie beste dekking’. “Wij geven hiermee onze klanten de garantie dat wij een schade die ontstaat na de omzetting behandelen volgens de voorwaarden die voor de klant de ruimste dekking biedt. Deze garantie geldt vanaf het moment van omzetting tot 1 jaar na de eerstkomende hoofdpremievervaldatum. Daarna gelden de gebruikelijke Allianz-voorwaarden”, aldus Overbeek.

Reageer op dit artikel