nieuws

Aansprakelijkheid laat zzp’er koud, gemiste omzet ten spijt

Schade 3002

Van de meer dan 1 miljoen zzp’ers heeft bijna tweederde geen aansprakelijkheidsverzekering. Daarmee lopen de kleine ondernemers niet alleen bewust een groot risico bij schade, ze lopen ook omzet mis. Dit blijkt uit onderzoek dat Centraal Beheer liet uitvoeren onder zzp’ers. 

Aansprakelijkheid laat zzp’er koud, gemiste omzet ten spijt

Het onderzoek door ZZP Barometer laat zien dat 82% van de opdrachtgevers erop let dat de zzp’er een aansprakelijkheidsverzekering heeft voor hij wordt ingehuurd. Het is vaak ook een ingangseis voor het werven van een opdrachtgever. 3 op de 5 opdrachtgevers stelt een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven verplicht. “Door je zaakjes als zzp’er dus goed op orde te hebben, lig je beter in de markt”, stelt Jeroen Sakkers namens ZZP Barometer.

Zelfstandigen zonder dekking

Desalniettemin zijn de kleine ondernemers nog maar nauwelijks bereid om zich te verzekeren. Centraal beheer refereert aan eerder onderzoek door GfK uit 2016 waaruit blijkt dat 64% van de zzp’ers geen aansprakelijkheidsverzekering heeft voor hun bedrijf. “Wij noemen ze wel eens gekscherend ‘zzd’ers’ ofwel zelfstandigen zonder dekking”, aldus Jack Hommel, directeur Bedrijven bij Centraal Beheer. Volgens Hommel denken veel zzp’ers dat hun privéverzekering dekking biedt. “Helaas is dat in veel gevallen niet zo. Het zijn allemaal ondernemers die – vaak onbewust – een groot risico nemen.”

Reageer op dit artikel