nieuws

Univé vergoedt gehackte pc consument

Schade 2286

Univé vergoedt gehackte pc consument

Univé introduceert vandaag een verzekeringspakket waarmee consumenten hun pc of smartphone kunnen beschermen tegen hackers. Een speciaal kastje en een hulplijn moeten voorkomen dat het misgaat. Weten cybercriminelen je pc toch te vernielen dan vergoedt de coöperatieve verzekeraar de schade.

Onder de noemer ‘Zorgeloos Online’ krijgen klanten voor een vast bedrag per maand een ‘kastje’, de FSecure SENSE, een beschermingswal die alle internetverkeer van alle apparaten in huis beschermt tegen internetcriminelen die bijvoorbeeld virussen verspreiden, aan phishing doen en hacken. Een meegeleverde app moet de apparatuur buitenshuis beschermen. Daarnaast is er een hulplijn met technici om te helpen voor als het toch misgaat.

Aansprakelijkheid schade derden

En als een mobiel, laptop of pc alsnog onherstelbaar beschadigd raakt, is er een vergoeding tot € 5.000. Mocht er door apparaten schade ontstaan bij anderen, dan is de eigenaar tot € 2,5 miljoen verzekerd voor aansprakelijkheid.

Alle fronten

“Het gaat er niet om alleen een verzekering te bieden of alleen preventiemaatregelen en assistentie, het is juist de combinatie”, stelt Univé-CEO Joost Heideman.  “Het gaat om het voorkomen van risico’s, beperken van schade en verzekeren als het echt nodig is. We zijn de eerste verzekeraar die nu het probleem op alle fronten aanpakt (…)”

Onbruikbare apparaten

Zorgeloos Online is nadrukkelijk bedoeld voor bescherming tegen cybercriminaliteit zoals virussen die apparaten onbruikbaar maken. Voor andere problemen, zoals gijzeling van pc’s door ransomware, helpt Zorgeloos Online om de aangerichte schade zoveel mogelijk te beperken, door onder andere de telefonische hulplijn en indien nodig met juridisch verweer. Univé betaalt in dat geval geen ransombedrag aan de ‘gijzelnemers’.

Zakelijke markt

Nederlandse Verzekeraars komen in hoog tempo met cyberverzekeringen op de proppen, hoofdzakelijk nog voor de zakelijke markt. Alleen al vorige maanden kwamen De Goudse  en Delta Lloyd met nieuwe polissen tegen cyberschade voor mkb’ers.

 

Reageer op dit artikel