nieuws

Ter Maat wil met collectief Achmea-zorgverzekerden elders onderbrengen

Schade 2288

Ter Maat wil met collectief Achmea-zorgverzekerden elders onderbrengen

Intermediair Bert ter Maat van het Woerdense Combinass roept zijn collega-Adfiz-leden met Achmea-zorgverzekerden in de boeken op om zich bij hem te melden. Hij wil gezamenlijk een nieuwe verzekeraar vinden voor die groep, nu Achmea de samenwerking met kleinere kantoren op zorggebied heeft beëindigd.

Avéro Achmea en Zilveren Kruis maakten in juli bekend dat ze hun zakelijke zorgverzekeringen nog maar via 70 intermediairbedrijven gaan verkopen. Daarmee ging een streep door de samenwerking met zo’n 1.800 vooral kleinere kantoren. “Een kwaliteitsimpuls”, lieten de Achmea-labels weten.

Krachten bundelen

Bert ter Maat, mede-eigenaar van advieskantoor Combinass, wil nu de krachten met andere kantoren bundelen om de betrokken verzekerden elders onder te brengen. “Achmea beperkt de vrije keuze van klanten, en bovendien creëren ze voor mijn bestaande Achmea-verzekerden een probleem om mijn dienstverlening op niveau te houden.”
Hij roept andere Adfiz-leden op om zich bij hem aan te sluiten om zo gezamenlijk afspraken te kunnen maken met andere verzekeraars. “Die afspraken betreffen dan niet alleen de hoogte van de premie, maar zeker ook schade-afwikkeling en wijze van premie-incasso.”

‘Buitenkans voor andere aanbieders’

Kantoren kunnen via btermaat@combinass.nl een Excel-bestand aanvragen. Dat moet dan worden ingevuld en teruggestuurd voor 15 oktober. “De verzamelde informatie over omvang, regio en voorkeur voor aanbieders en incasso-mogelijkheden wordt geanonimiseerd uitgezet bij een aantal aanbieders.” Ter Maat vertrouwt erop dat hij de Achmea-verzekerden elders kan onderbrengen: “De stap van Achmea lijkt me een buitenkans voor andere aanbieders; ik verwacht dat een aantal aanbieders hier bovenop springen.”

Reageer op dit artikel