nieuws

Softwarebedrijf Finact stapt in markt risicomanagement

Schade 1496

Finact, leverancier van pensioensoftware, heeft nu ook software ontwikkeld voor adviseurs die zich in de markt willen zetten op het gebied van risicomanagement. Met de nieuwe Risicomodule kunnen adviseurs een risicoanalyse rapport voor hun klanten samenstellen.

Softwarebedrijf Finact stapt in markt risicomanagement

 

De afgelopen jaren heeft Finact veel ontwikkeld op het gebied van (actuariële) pensioensoftware en het begeleiden van passend pensioenadvies conform 4:23 Wft. Het softwarebedrijf ziet sterke overeenkomsten met de zakelijke adviesmarkt in schadeverzekeringen als het gaat om efficiënte risico-analyses en adviesrapportages.

Verzekerbare schadeaspecten

De vastlegging van advies- en beheer gesprekken in de zakelijke adviesmarkt zijn volgens Maarten Boerhof, mede-eigenaar van Finact, van groot belang. “Het opstellen van een risicoanalyse rapport moet snel en efficiënt ingeregeld kunnen worden, waarbij per bedrijfs- of schadeonderdeel ingezoomd kan worden op de risico’s. De risicoadviseurs kunnen zelf de verzekerbare schade-aspecten toetsen.”

Risicoprofiel onderneming

Ieder relevant risico dat deel uitmaakt van het risicoprofiel wordt beschreven of kan modulair worden toegevoegd. Dit resulteert in een adviesrapportage , waarbij het inventarisatieformulier is gekoppeld en gezamenlijk met de werkgever doorlopen kan worden. De nieuwe modulaire Risico-module beoordeelt de impact van verzekerbare risico’s voor de onderneming, houdt per risico rekening met de beheersmaatregel en mogelijke verzekering en biedt toepassingen binnen de rubrieken Brand, Transport en Varia.

Reageer op dit artikel