nieuws

Hiscox: ‘Hoger opgeleiden vaker slachtoffer cybercriminelen’

Schade 945

Hiscox komt met een losse verzekeringsmodule die vermogende particulieren moet beschermen tegen cybercrime en ontvoering. De module kan worden bijgesloten door particulieren die al de verzekering Huis en Kunst bij Hiscox hebben afgesloten.

Hiscox: ‘Hoger opgeleiden vaker slachtoffer cybercriminelen’

De Huis en Kust verzekering van Hiscox biedt vermogende particulieren een maatwerkdekking voor luxueuze woningen, bijzondere inboedels, kunstverzamelingen en andere
kostbaarheden in binnen- en buitenland. Uitbreiding met de nieuwe, optionele, module Family Protection en Cyber vult de ‘inboedverzekering’ aan met een dekking tegen de gevolgen van cybercriminaliteit (waaronder digitale gijzeling, reputatieschade, verlies van geld op rekening en identiteitsfraude) en ontvoering. Ook cyberafpersing is gedekt en een ongevallen- en invaliditeitsdekking naar aanleiding van geweld is inbegrepen.

Hoger opgeleiden

“Steeds meer particulieren krijgen te maken met cybercrime en de gevolgen ervan”, weet Charles Verstraete-Verstraeten, Senior Business Development Underwriter Art and Private Client van
Hiscox. “Cyberafpersing of misbruik van persoonlijke gegevens kan criminelen veel geld opleveren.” Daarnaast groeit volgens Verstraete de hoeveelheid ransomware explosief.  “Het gebeurt regelmatig dat computers van particulieren worden gegijzeld en de data pas weer toegankelijk zijn na betaling van losgeld. Opvallend genoeg zijn hoger opgeleiden vaker slachtoffer, doordat ze meer online zijn én meer apparaten met internet verbinden”.

Geld als oogmerk

De kans op cyberafpersing en ontvoeringen neemt volgens hem wereldwijd toe. “Vooral in bepaalde landen in Midden- en Zuid-Amerika zijn de risico’s hoger, evenals in gebieden in het Midden-Oosten, Afghanistan, Pakistan en landen in Centraal-Afrika. In de meeste gevallen is het de criminelen om geld te doen. Daarom dekt Family Protection en Cyber ook dit risico. ”

Maximale dekking

De premie van Family Protection en Cyber-verzekering bedraagt € 200,- per jaar, exclusief assurantiebelasting. De maximale dekking bedraagt € 100.000 per gebeurtenis per
verzekeringsjaar.

Reageer op dit artikel