nieuws

Trump ving $17 miljoen verzekeringsgeld bij eerdere orkaan

Schade 1648

Zijn buitenverblijf Mar-a-Lago was de afgelopen dagen een dankbaar onderwerp voor de Trumphaters op Twitter. Niet alleen lagen het landhuis en de nabijgelegen golfbaan in de baan van orkaan Irma, ook de torenhoge schadevergoeding die de Amerikaanse president Trump van een verzekeraar kreeg tijdens een eerdere orkaan werd fijntjes opgerakeld.

Trump ving $17 miljoen verzekeringsgeld bij eerdere orkaan

Mar-a-Lago, dat zo’n 100 kilometer boven Miami in Palm Beach ligt, was in 2005 ook al het lijdend voorwerp van een storm. Toen raasde de orkaan Wilma door het Caribisch gebied met enkele tientallen doden en veel schade tot gevolg, ook in Florida. Eind oktober vorig jaar, midden in de verkiezingsstrijd tussen Trump en Hillary Clinton, haalden journalisten van Associated Press boven water dat Trump in de nasleep van Wilma liefst $ 17 mln voor stormschade kreeg uitgekeerd van zijn verzekering. Dat gegeven was al eerder boven water gekomen in een rechtszaak die Trump in 2007 had aangespannen tegen een een sportjournalist die Trump ervan beschuldigde zijn vermogen bewust te laag in te schatten.

Nauwelijks sporen

Jaren na de ramp, tot op de dag van de huidige Orkaan Irma, worden vraagtekens gezet bij de hoogte van de schadeuitkering. Amper twee weken na Wilma vond in Mar-a-Lago als de bruiloft van Donald Trump Jr. plaats. De foto’s van het huwelijk lieten toen nauwelijks sporen van grote stormschade zien, hoewel de huidige president in een latere verklaring liet weten dat er wel sprake was van serieuze schade, onder meer aan de muren, het dak en kunstvoorwerpen op het landgoed. Van grote bouwprojecten, waarvoor Trump een vergunning nodig zou hebben, was na de orkaan echter geen sprake.

Erg goede verzekeringspolis

In de verklaringen die Trump in 2007 aflegde in de zaak tegen de sportjournalist vertelde de huidige president dat hij weinig wist van de procedure die leidde tot de schade-uitkering van $ 17 miljoen. Wel prees hij de de verzekering en de betrokken makelaar bij Aon. “We hadden een erg goede verzekeringspolis”, aldus Trump.

Reageer op dit artikel