nieuws

Transportverzekeraar TVM oppert inzet leger tegen gewelddadige verstekelingen

Schade 823

Transportverzekeraar TVM vindt dat er onorthodoxe maatregelen nodig zijn om vrachtwagenchauffeurs te beschermen bij de overtocht van de Franse havenstad Calais naar Engeland. Chauffeurs zijn op deze route steeds vaker het slachtoffer van migranten die koste wat kost als verstekeling de overkant willen halen. Inzet van het leger zou volgens een woordvoerder van TVM de veiligheid van chauffeurs kunnen garanderen.

Transportverzekeraar TVM oppert inzet leger tegen gewelddadige verstekelingen

Beroepschauffeurs worden in Calais al een tijdlang regelmatig geconfronteerd met geweld van migranten die zich als verstekeling willen verschansen in vrachtwagens om zo de overtocht naar Engeland te kunnen maken. Het zorgt volgens TVM niet alleen voor onveiligheid voor chauffeurs maar ook voor een kostenpost voor transportbedrijven en verzekeraars door directe schade, vertragingen en voorzorgsmaatregelen.

Structurele oplossing

Volgens de woordvoerder van TVM hebben enkele transporteurs inmiddels al besloten niet meer op Calais te rijden maar is dit niet voor alle bedrijven financieel haalbaar. “Het is zaak dat er een structurele oplossing komt.”

Reageer op dit artikel