nieuws

Automobilist in Limburg het duurste uit voor verzekering

Schade 1382

Inwoners van kleinere plaatsen in Limburg zijn in Nederland het duurste uit voor hun autoverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van Poliswijzer.nl. ‘Dorpelingen’ in Groningen en Drenthe betalen het minst voor hun verzekering.

Automobilist in Limburg het duurste uit voor verzekering

Gelet op het gegeven dat inwoners van grote steden vanwege het grotere risico sowieso meer betalen voor hun verzekering besloot Poliswijzer.nl  de premies alleen te vergelijken voor plaatsen met maximaal 30.000 inwoners. Daarnaast werd bij het onderzoek uitgegaan van een man of vrouw van 35 jaar met acht schadevrije jaren, rijdend in een VW Golf 1.2 TSI uit 2016 die WA Casco verzekerd moet worden. Voor het onderzoek werden twee willekeurige plaatsen per provincie gekozen waarvoor de vijf goedkoopste autoverzekeringen werden berekend. Dit leverde, berekend over beide woonplaatsen, een gemiddelde op.

Buiten Amsterdam goedkoper

In de kleinere plaatsten in Limburg betaalt de verzekerde hiervoor gemiddeld het meest € 43,44 per maand. In Groningen komt de gemiddelde premie in het onderzoek uit op € 30,04 per maand. In Drenthe een fractie hoger op € 30,98 per maand. Waar een autoverzekering in Amsterdam € 46,59 per maand  kost, is de premie in de rest van de provincie een stuk lager € 37,50.

Veel criminaliteit

Poliswijzer.nl zoekt de mogelijke verklaring voor de hogere tarieven in Limburg in het prijsbeleid van goedkopere verzekeraars die wellicht geen lage premies hanteren in deze provincie. Ook kan de relatief grote hoeveelheid criminaliteit in Limburg volgens de vergelijkingssite een rol spelen.

Reageer op dit artikel