nieuws

Digitale speurneus Sjerlok gaat gestolen lading en trucks van TVM opsporen

Schade 416

Om de schadelast te beperken en transportcriminaliteit tegen te gaan, is transportverzekeraar TVM een samenwerking aangegaan met Brightmaven, het bedrijf achter de digitale rechercheur Sjerlok. Sjerlok gaat helpen gestolen vrachtwagen, opleggers en lading terug te vinden.

Digitale speurneus Sjerlok gaat gestolen lading en trucks van TVM opsporen

Brightmaven, een spin-off van Delta Lloyd, helpt verzekeraars met het terugvinden van gestolen objecten. De virtuele speurneus Sjerlok maakt gebruik van big data en artifical intelligence en doorzoekt het internet naar informatie over gestolen lading, machines en voer- en vaartuigen. Dit gebeurt samen met onderzoeksbureaus en de politie. Door het zoekproces te digitaliseren, neemt de terugvindkans toe, aldus Brightmaven. Dat verlaagt de schadelast en het maakt diefstal van voertuigen minder interessant.

‘Veelbelovend’

Sjerlok zag twee jaar geleden het levenslicht en werd eind vorig jaar ook toegankelijk voor andere verzekeraars. De eerste klanten waren Delta Lloyd, Ohra en ABN Amro-verzekeringen. Later contracteerden ook enkele Achmea-dochters de online rechercheur. Laurens Stiekema, manager speciale zaken van TVM Verzekeringen, noemt de samenwerking met Brightmaven “veelbelovend”. “We kunnen zowel onze schadelast verminderen als helpen om transportcriminaliteit tegen te gaan.”

Reageer op dit artikel