nieuws

Premie voor verzekering e-bike rijst de pan uit

Schade 2355

Premie voor verzekering e-bike rijst de pan uit

De premies voor het verzekeren van een e-bike zijn vorig jaar fors gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite besteproduct.nl. De stijging kan oplopen tot 87% en ook de verschillen in premie op basis van de woonplaats zijn toegenomen.

Met name in middelgrote steden als Utrecht, Arnhem, Groningen en Maastricht is het verzekeren van een e-bike fors duurder geworden, zo blijkt uit de prijsopgave die Enra, marktleider op het gebied van fietsverzekeringen, aan besteproduct.nl verstrekte. Voor een e-bike van € 2.500 euro betaalde je in Groningen vorig jaar nog € 306 per jaar (3-jarige Casco Plus verzekering). Nu is dat € 499 euro, een stijging van 62%. De iets minder complete Basis+Diefstal-verzekering is in Groningen en Arnhem zelfs 87% duurder dan in 2016. Toen koste deze verzekering nog € 226, nu is dat € 423.

Prijzige e-bike polis voor Crooswijkers

De middelgrote steden benaderen daarmee de premie niveaus die worden gehanteerd in Amsterdam en Rotterdam, waar relatief veel e-bikes worden gestolen. Het verzekeren van een elektrische fiets is gemiddeld genomen in alle prijsklassen en bij alle (gecombineerde) dekkingen het duurst als je woont in de Rotterdamse wijk Crooswijk.

Ommen vs. Eindhoven

De verschillen in premie op basis van je woonplaats zijn ook groter geworden. Voor precies dezelfde verzekering betaal je in een kleine gemeente als Ommen € 130, terwijl je in Eindhoven voor dezelfde verzekering € 423 neer moet leggen.

Premiedaling in Lelystad

De premiestijging laat zich niet overal zien. Lelystad en Den Bosch zijn de witte raven met premiedalingen van 24 tot 35%

Reageer op dit artikel