nieuws

Chubb lanceert Cyber Security Scan voor bedrijven

Schade 865

Chubb lanceert Cyber Security Scan voor bedrijven

Chubb geeft verzekerden inzicht in de specifieke cyberrisico’s hun onderneming met de nieuwe Cyber Security Scan. Ook gaat de verzekeraar aanbevelingen noemen om de risico’s te beperken.

Bedrijven kunnen met de Cyber Security Scan de kans verkleinen dat ze slachtoffer worden van een cyberincident. Ook leren ze hoe te handelen als zo’n incident zich toch voordoet. De scan kijkt niet alleen naar de IT-gerelateerde cyberrisico’s, maar ook de veiligheidsrisico op het gebied van personeel, beleid en procedures. “We bieden meer dan dekking tegen cyberrisico’s alleen”, zegt directeur Ron Verhulsdonck van Chubb Benelux. “We willen klanten helpen om schade waar mogelijk te voorkomen en beperken.”

Geen wachtwoordbeleid

Onderdeel van de nieuwe Chubb-dienst zijn een IT-veiligheidsscan door informatiebeveiliger Kahuna en een organisatiescan door International Security Partners (ISP). De Cyber Security Scan is alleen bedoeld voor bedrijven met een omzet van €1 miljoen of meer die een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of een cyberverzekering hebben.

Volgens Dirk van der Woude van ISP komen bedrijven geregeld in crisissituaties doordat ze hun organisatorische zaakjes niet goed voor elkaar hebben. “Er is geen crisismanagementstructuur, geen scheiding in autorisaties, wachtwoordbeleid ontbreekt of er zijn geen richtlijnen voor gebruik van eigen smartphones en tablets. Voorkomen begint met inzicht in de risicobestendigheid van je organisatie”, aldus Van der Woude.

Hackers vaak maandenlang ongemerkt actief

Bedrijven hebben bovendien vaak pas laat door dat ze slachtoffer zijn van cybercriminaliteit, zegt Marcel Kuiken van Kahuna. “Nederlandse bedrijven zijn dagelijks het slachtoffer van grote en kleine cyberincidenten. We zien met enige regelmaat dat hackers al maanden actief zijn binnen het netwerk. Soms is een kleine aanpassing in de IT-omgeving al genoeg om een risico significant te reduceren.”

Reageer op dit artikel