nieuws

‘Premie-inkomsten cyberverzekeringen kunnen in 10 jaar 733% stijgen’

Schade 1310

‘Premie-inkomsten cyberverzekeringen kunnen in 10 jaar 733% stijgen’

Verzekeraars die cyberverzekeringen aanbieden kunnen uitkijken naar een forse stijging in de premie-inkomsten van die producten. AIR Worldwide voorspelt een groei van 733% in de komende 10 jaar. De risicoanalist denkt bovendien dat in 2025 het wereldwijde premievolume van cyberverzekeringen $20 miljard bedraagt.

Tussen 2011 en 2015 namen de cyberrisico’s al flink toe, berekende AIR Worldwide. Het aantal incidenten groeide van 1292 naar 4292. Een kwart van alle grote bedrijven heeft inmiddels dekkingen tegen cyberschade, en volgens de risicoanalist neemt de vraag hiernaar toe.

Verzekeraar Hiscox zag vorig jaar de vraag naar cyberverzekeringen in Nederland al exploderen. In de eerste drie maanden van 2016 sloot Hiscox meer bedrijfsverzekeringen tegen schade door datadiefstal en hackers af dan in de vier jaar daarvoor.

Reageer op dit artikel