nieuws

Inschrijving voor duurzaam herstel award geopend

Schade 723

Inschrijving voor duurzaam herstel award geopend

Schadeherstelbedrijven op het gebied van property kunnen zich voor het eerst opgeven voor de Rob Insinger Award. De prijs is in het leven geroepen voor duurzame initiatieven, projecten, producten en innovaties door de stichting Duurzaam Repareren.

Er was al sinds enkele jaren de Dave Bebelaar Award voor duurzaamheid in de automotive sector. Deze was genoemd naar de in 2013 overleden directeur van Auto Recycling Nederland. Sinds twee jaar heeft de stichting door de introductie van het label Duurzaam Herstel haar werkgebied vergroot naar het schadeherstel van property. De certificering is een initiatief van de verzekeraars onder aanvoering van ASR.

Duurzame relatie met klanten

Bij de certificering hoort volgens de stichting ook een eigen award. Die is in dit geval genoemd naar wijlen Rob Insinger. Hij was in de jaren negentig directievoorzitter zakelijke schades bij Centraal Beheer Achmea. “De award is naar hem vernoemd omdat Insinger, lang voordat het woord was uitgevonden, duurzaamheid als basis had voor zijn visie en strategie. Alles was gebaseerd op een duurzame relatie met klanten, samenwerkende bedrijven en de medewerkers. De organisatoren vinden het dan ook een eer dat de weduwe van Insinger toestemming heeft verleend de award naar hem te vernoemen.”

Bedrijven die zich bezig houden met property herstel kunnen zich tot 1 augustus opgeven voor de verkiezing. De winnaar zal bekend worden gemaakt tijdens het jaarlijkse netwerk event in die maand. Aan de award is een geldprijs van € 1.500 verbonden die
mag worden besteed aan het gewonnen initiatief of een ander doel met een duurzaam karakter.

Reageer op dit artikel