nieuws

Maximaal eigen risico zorgpolis minder populair

Schade 1673

Maximaal eigen risico zorgpolis minder populair

Consumenten zijn minder genegen om tijdens het huidige overstapseizoen hun eigen risico voor de zorgverzekering op te schroeven naar € 885. Dit concludeert vergelijkingssite Pricewise.nl op basis van eigen data van 2015 en het lopende overstapseizoen 2016. Koos vorig naar nog 23% voor het hoogste eigen risico, dit jaar blijft de teller vooralsnog steken op 17,5%. Verzekerden hebben nog tot 31 december om hun bestaande polis op te zeggen en tot 1 februari 2017 om een nieuwe verzekering te regelen.

Uit de cijfers blijkt dan mannen vaker een gokje nemen met hun zorgverzekering dan vrouwen. Van de mannen koos vorig jaar 28% voor € 885 eigen risico, van de vrouwen 17%, percentages die nu veel lager lijken uit te pakken. Tot nog toe koos slechts 20% van de mannen voor € 885 en 14% van de vrouwen. Eerder stelde vergelijkingssite Geld.nl nog dat het verhogen van het eigen risico dit overstapseizoen meer geld oplevert aan premiekorting

Verschil vooral bij alternatieve geneeswijzen zichtbaar
Ook uit bij de aanvullende verzekeringen zijn vrouwen meer risicomijdend dan mannen, zo blijkt uit de cijfers van Pricewise. Vrouwen sloten vorig gemiddeld 1,9 extra dekkingen af tegenover 1,6 aanvullende dekkingen bij mannen. Vooral bij alternatieve geneeswijzen is dit verschil zichtbaar. Die module werd door 16% van de vrouwen gesloten tegenover 8% van de mannen.

Medische hulp in het buitenland
Mannen kiezen op hun beurt wel vaker (25%) voor een zorgverzekering met extra medische hulp in het buitenland dan vrouwen (20%). Daarbij hebben vrouwen volgens Pricewise het gelijk aan hun kant. “Een goede reisverzekering inclusief medische kosten dekt namelijk meestal meer dan die aanvullende verzekering.” Onder andere dekkingen is het onderscheid tussen mannen en vrouwen minder substantieel.

Tandartspolis op 1
In de leeftijd van 65-plus zijn tandartsverzekeringen impopulair. Gemeten over alle leeftijdscategorieën is de tandartspolis niettemin met afstand de populairste aanvullende verzekering. Ruim 60% van de verzekerden sloot er een af. En vooral die met een vergoeding van € 250 per jaar met 100% dekking. Op de tweede stek prijkt met afgerond 47% extra fysiotherapie. Medische hulp in het buitenland staat met bijna 23% ook nog op het ereschavot.

Reageer op dit artikel