nieuws

Hoger beroep in hagelschadezaak tegen Interpolis

Schade 271

Hoger beroep in hagelschadezaak tegen Interpolis

De agrarische ondernemersvereniging ZLTO gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de rechter in het kort geding dat een melkveehouder uit het Brabantse Someren aanspande tegen Interpolis. De melkveehouder wilde de verzekeraar dwingen tot het vergoeden van de schade aan zijn bedrijf door het noodweer in Zuidoost-Brabant eind juni, maar de rechter zette hier een streep door. 

Twee weken geleden oordeelde de Rechtbank Rotterdam dat Achmea-dochter Interpolis geen schadevergoeding hoeft uit te keren aan de melkveehouder. Daarmee volgde ze de visie van Interpolis dat de man uit Someren op basis van de verzekeringsvoorwaarden van de Bedrijven Compact Polis Agrarisch weliswaar verzekerd was tegen stormschade maar niet tegen hagelschade. De enorme hagelstenen bezorgden de melkveehouder € 95.000 schade.

Geen logische redenering
Het vonnis van de rechter is slecht gevallen bij de melkveehouder, ZLTO en een dertigtal boeren die ook een afwijzing hebben ontvangen van deze verzekeraar. Volgens ZLTO heeft de rechter in het kort geding de bewijsvoering onvoldoende onderzocht.  “De rechter oordeelde dat de ijsbrokken alleen konden ontstaan door de storm, maar dat de schade enkel het gevolg is van hagel. Dat vinden wij geen logische redenering”, zegt ZLTO-jurist Rico Ligtvoet.

De boerenorganisatie ziet in hoger beroep kansen op diverse punten. “Ons belangrijkste argument is dat de storm van 23 juni verantwoordelijk is voor de grote ijsbrokken die uit de lucht vielen. Daar hebben we genoeg bewijzen voor.”

Mocht het hoger beroep geen uitkomst bieden voor de melkveehouder, volgt mogelijk nog een bodemprocedure.

Reageer op dit artikel