nieuws

Callas vernieuwt WIA Planner

Schade 150

Callas vernieuwt WIA Planner

De WIA Planner van Callas wordt vernieuwd. De in 2015 geïntroduceerde tool wordt inmiddels door ruim 1.500 adviseurs gebruikt om de risico’s van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid voor hun klanten in kaart te zetten. Er zijn volgens Callas inmiddels ook ketens die het gebruik van de tool zelfs verplicht stellen aan hun kantoren.

Nieuw in de WIA Planner van Callas is onder andere de optie Visualisatie. Elk scenario wordt hiermee naast cijfermatig ook grafisch in beeld gebracht. Alle varianten worden voorzien van een drietal verzekeringsopties waar de adviseur uit kan kiezen. Ook is een kant en klare aanbiedingsbrief toegevoegd die de adviseur direct aan de hypotheekofferte kan toevoegen.

Afstemmen op klantsituatie
“Met een aantal muisklikken kan een volledig rapport kan worden gegenereerd dat is afgestemd op de individuele klantsituatie”, zegt Callas over de planningstool. “De tool brengt standaard vier scenario’s van arbeidsongeschiktheid en een WW-scenario in beeld waarbij elk scenario wordt voorzien van een persoonlijke instroomkans. Deze instroomkans wordt bepaald op basis van de leeftijd van de klant, de werkkring en actuele UWV instroomcijfers. Tevens kan een bestaande WGA hiaatverzekering, excedentdekking of reeds lopende voorziening op eenvoudige manier worden ingevoerd.”

De vernieuwde WIA Planner is vanaf 1 december beschikbaar voor het bij Callas aangesloten intermediair.

Reageer op dit artikel