nieuws

Adfiz: ‘ONVZ houdt vast aan verlaging provisie’

Schade 4271

Adfiz: ‘ONVZ houdt vast aan verlaging provisie’

Zorgverzekeraar ONVZ maakte begin november bekend de provisie op individuele zorgverzekeringen te verlagen. Belangenvereniging Adfiz laat weten uitgebreid met ONVZ te hebben gesproken om haar bezwaar tegen deze eenzijdige aanpassing van vergoedingen overduidelijk kenbaar te maken. Uiteindelijk heeft ONVZ besloten toch vast te houden aan haar eerdere besluit, zo laat Adfiz dinsdag weten.

De belangenvereniging voor het intermediair vindt ten principale dat op lopende polissen geen eenzijdig besluit tot provisieverlaging moet vallen. “Adviseurs richten hun dienstverlening aan de klant in op basis van de overeengekomen beloning. Het is in het belang van de klant dat hij op die dienstverlening kan blijven rekenen. Door provisiepercentages op bestaande overeenkomsten te verlagen, wijzigt de verzekeraar ook afspraken die de klantbediening direct raken”, aldus de belangenvereniging.

Veel waarde aan advies
De zorgverzekeraar heeft in gesprekken met Adfiz de verschillende redenen voor de provisieverlaging toegelicht en uitgelegd. Adfiz blijft echter bij het principiële bezwaar tegen eenzijdige aanpassing. ONVZ heeft in de gesprekken aangegeven blijvend veel waarde aan advies te hechten en van mening te zijn dat de nieuwe provisieregeling daar ondanks de daling ook een uiting van is.

Adfiz laat weten in gesprek te blijven met ONVZ.

Reageer op dit artikel