nieuws

NN bestrijdt mening Adfiz over privatisering WGA ERD

Schade 2608

NN bestrijdt mening Adfiz over privatisering WGA ERD

Nationale-Nederlanden (NN) is het niet eens met de mening van Adfiz dat verzekeraars “mondjesmaat offertes uitbrengen en daarmee de privatisering frustreren” voor eigenrisicodragerschap (ERD) bij de WGA. Dat laat de verzekeraar weten op middels een bericht op haar website. “Sinds mei van dit jaar worden door ons offertes uitgebracht en dat kan omdat we vroeg begonnen zijn om de verzekeringsadviseurs mee te nemen in onze oplossingen voor de WGA Flex”, zo zegt Fred Toussaint, directeur van Nationale-Nederlanden Inkomen.

NN trad dit jaar, naar eigen zeggen, als eerste verzekeraar in Nederland naar buiten met de propositie op de WGA inclusief het Flex risico. “We hebben in april door het hele land workshops gehouden waarbij we veel aandacht hebben besteed aan kennisoverdracht, zodat de verzekeringsadviseurs werkgevers met een weloverwogen keuze kunnen bijstaan”, vertelt Toussaint op de website van NN. “Hierbij hebben we het online magazine Flex Update geïntroduceerd voor verzekeringsadviseurs en Flex Magazine voor werkgevers.”

Toename
Toussaint: “Ook wij zien het aantal offerteaanvragen na de zomervakantie flink toenemen. In de maand augustus alleen al hebben we 50% van alle offerteaanvragen ontvangen. En op ruim de helft van alle aanvragen hebben we offertes uitgebracht. Wel zijn de meeste offerteaanvragen voor bestaande eigenrisicodragers. Daarnaast heeft ruim 75% van onze bestaande klanten op dit moment een op maat gemaakt verlengingsvoorstel ontvangen.”

Langere doorlooptijden
Er zijn volgens Tourssaint soms wel langere doorlooptijden. “Maar dat wordt met name veroorzaakt doordat ontvangen offerteaanvragen niet compleet zijn door het ontbreken van (verzuim)informatie. Omdat we ervoor kiezen in één keer een goed aanbod te doen, vragen we de klant alsnog via de adviseur informatie aan te leveren. Complete en juiste gegevens kunnen we het snelst behandelen.”

Goede voorbereiding
Net als bij NN neemt ook bij De Goudse het aantal offerteaanvragen toe. Bernardo Walta, directeur Commercie bij De Goudse, meldde dinsdag op amweb dat de verzekeraar hierop was voorbereid. “Gelukkig hebben wij ons hierop tijdig voorbereid door extra mensen aan te trekken. Wel is de termijn waarbinnen wij offertes verstrekken wat langer geworden maar we kunnen nog steeds voldoen aan de termijn die de adviseur wenst.

Reageer op dit artikel