nieuws

Klap gaat lokmails inzetten tegen cybercriminaliteit

Schade 1876

Klap gaat lokmails inzetten tegen cybercriminaliteit

Assurantiemakelaar Klap is een samenwerking aangegaan met het Amerikaanse IT beveiligingsbedrijf KnowBe4. Onder meer door inzetten van lokmails moet het veiligheidsbewustzijn bij Nederlandse werknemers worden vergroot

Volgens Klap worden de risico’s van cybercriminaliteit nog altijd onderschat. “Veel ondernemers gaan er ten onrechte van uit dat het beveiligen van hun IT-systeem voldoende is om cybercriminelen buiten de deur te houden”, aldus Klap.

Cybercriminelen richten zich nu volgens de assurantiemakelaar hoofdzakelijk op onwetende en nalatige werknemers die de IT-beveiliging ontwrichten door te klikken op onschuldig lijkende links of bijlages, “met dataverlies of een ransomware besmetting als gevolg.”

Lokmails
Vanaf nu biedt Klap haar (potentiële) klanten een gratis phishing security test van KnowBe4 aan waarmee kan worden bepaald hoe kwetsbaar een onderneming is voor cyberschade. KnowBe4 verstuurt gesimuleerde phishing mails naar alle medewerkers binnen een organisatie en houdt bij welk percentage medewerkers de mail opent, op een link klikt en/of een bijlage opent. Volgens KnowBe4 klikt gemiddeld 15% van de medewerkers op de lokmails.

Reageer op dit artikel