nieuws

Zomerserie (3): zeven vragen aan Louis van Drunen van Movir

Schade 2075

Zomerserie (3): zeven vragen aan Louis van Drunen van Movir

In de zomerluwte komt amweb met een serie interviews met mensen uit de verzekeringssector. Luchtig, maar toch prikkelend. We leggen ze tien vragen voor, waarvan ze er zeven moeten beantwoorden. De derde in de reeks is Louis van Drunen, directeur bij Movir.

1.Wat hoop je dat er in de tweede helft van 2016 nog gebeurt?
“Wij zijn recentelijk gestart met de overgang van de individuele aov-portefeuille van Nationale-Nederlanden naar Movir en wij hopen dat alle nieuw aangestelde adviseurs blij zijn met de dienstverlening van Movir en ons ook in commercieel opzicht willen leren kennen door ons mee te nemen in hun adviesgesprek.”

2. Waar ga je heen met zomervakantie? En waarom?
“Naar Mallorca. Mijn vrouw heeft daar gewoond, dus we hebben binding met het eiland. Daarnaast is hier voor elk wat wils. Ontspanning voor mijn vrouw en mij en genoeg uitgaansgelegenheden voor mijn 2 zoons van 19 jaar.”

3. Als je één ding in de markt zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?
“Het (onterechte) negatieve sentiment rondom aov. Wij zetten ons dagelijks in om arbeidsongeschiktheid te voorkomen en krijgen veel positieve reacties van mensen die succesvol in hun eigen beroep zijn gereïntegreerd na een arbeidsongeschiktheidsmelding. Voor die verhalen is helaas minder aandacht.”

4. Gebruik je je smartphone op vakantie? Waarvoor en hoe vaak?
“Ja, dagelijks zoals waarschijnlijk iedere gebruiker, om te navigeren, whatappen, bellen en het bijhouden van de e-mail. Daarnaast gebruik ik een hele goede Noorse weerapp (YR), een echte aanrader!”

5. Van wie heb je het meest geleerd qua kennis en ervaring? En waarom?
“Ik heb niet een specifiek persoon, maar ik laat mij dagelijks inspireren door mensen om mij heen, zowel in de privé-situatie als ook op het werk. Ik leer gelukkig elke dag nog bij.”

6. Als je nichtje van 21 bij je komt voor advies, want ze wil een financieel advieskantoor beginnen, dan zeg je…
“Zeker doen, maar wellicht is het nog beter om eerst de nodige ervaring op te doen in het vak door bij een gerenommeerd kantoor je kennis en kunde te vergroten. Het is een fantastisch vak waarmee je mensen ook écht kunt helpen.”

7. Mijn boodschap aan het intermediair in Nederland is…
“Wij geloven in de rol die intermediairs vervullen en dat deze functie ook zal blijven bestaan, omdat persoonlijk (financieel) advies onmisbaar is, zeker voor producten met een grote impact, zoals een aov.”

Voorgaande afleveringen in de zomerserie staan hier.

Reageer op dit artikel