nieuws

iAOV Generali ook via Meetingpoint

Schade 1036

iAOV Generali ook via Meetingpoint

Generali biedt vanaf vandaag haar AOV-producten via de iAOV-vergelijker van Meetingpoint aan. Naast Generali zijn ook de AOV-producten van De Amersfoortse, Delta Lloyd, Avéro, Interpolis en Movir beschikbaar. Hiermee biedt Meetingpoint het intermediair toegang tot zo’n 80% van het totaal aan aanbieders van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. De iAOV-vergelijker werd begin mei gelanceerd.

Meetingpoint heeft de iAOV-vergelijker ontwikkeld omdat het intermediair behoefte heeft aan een platform dat helpt bij het efficiënter uitbrengen van AOV-advies. De afgelopen 15 jaar bouwde Meetingpoint al veel ervaring op met het vergelijken van onder andere schade-producten. Omdat het adviestraject van iAOV complexer is, voegde Meetingpoint een digitaal inventarisatieformulier toe naar het model van Adfiz dat gebaseerd is op de wettelijke eisen voor passend AOV-advies. Daarnaast werd het hele proces geoptimaliseerd zodat financieel adviseurs efficiënter kunnen vergelijken, offreren, aanvragen en afsluiten.

Tijdsbesparing
De ingevulde gegevens blijven volgens de verzekeraar in het systeem beschikbaar en kunnen worden hergebruikt. Tussentijds opslaan is mogelijk, evenals tussendoor aanvullen of aanpassen. Nicole Manders, senior productmanager Generali: “Omdat de klant zelf zijn gegevens in het digitale inventarisatieformulier invult, bespaart de adviseur veel tijd. Hij kan zich daardoor volledig concentreren op het geven van AOV-advies op maat.”

Koppeling
Omdat er een directe koppeling is met de verzekeringsmaatschappij, biedt de iAOV-vergelijker altijd de actuele premies en productvoorwaarden zonder waardeoordeel. Meetingpoint is nog in gesprek met een aantal andere verzekeraars voor toetreding.

Reageer op dit artikel