nieuws

Premies woonverzekeringen met allrisk dekking fors gestegen

Schade 2606

Premies woonverzekeringen met allrisk dekking fors gestegen

Woonverzekeringen met een allrisk dekking zijn het afgelopen haar flink in prijs gestegen. Dit blijkt uit MoneyView’s Special Item Woonverzekeringen. Opstalverzekeringen met deze ruimst mogelijke dekking zijn gemiddeld 12,5% duurder geworden.

Opvallend is volgens MoneyView dat polissen met een extra uitgebreide dekking slechts 4% moneyviewijsstijging kennen, een stijging die lager is dan de toename van de verzekerde waarde zoals die berekend wordt door het Verbond van Verzekeraars. Bij inboedelverzekeringen zijn de verschillen tussen de dekkingsvormen nog groter. Een inboedelverzekering met allrisk dekking is gemiddeld 7% duurder geworden, terwijl een polis met extra uitgebreide dekking in dezelfde periode met gemiddeld 5% is gedaald. De onderliggende waardering van de te verzekeren inboedel is nagenoeg onveranderd gebleven.

Prijs en voorwaarden
MoneyView heeft 60 inboedelverzekeringen en eveneens 60 opstalverzekeringen met elkaar vergeleken en beoordeeld op prijs en voorwaarden. De vijf sterren voor prijs voor inboedelverzekeringen gaan naar Aegon (Inboedel Basis), Klaverblad (Inboedel Budget) en Verzekeruzelf.nl (Inboedelverzekering). Deze polissen zijn op allen basis van extra uitgebreide dekking. De vijf sterren voor de voorwaarden zijn voor a.s.r (Inboedelverzekering, AR), Interpolis (Inboedelverzekering Top, AR) en Nationale-Nederlanden (Inboedel Maatwerk All-in).

Onderscheidend
Het product van Nationale-Nederlanden onderscheidt zich van de andere inboedelverzekeringen door de eerste tien jaar schades te vergoeden op basis van nieuwwaarde. De verzekeringen van a.s.r. en Interpolis kennen als één van de weinige in de markt een dekking voor tijdelijke verhuur (zoals Airbnb en Wimdu). De vijf sterren voor prijs voor opstalverzekeringen zijn dit jaar voor Aon Direct (Woonhuisverzekering, AR), De Nederlanden van Nu (Opstalverzekering, AR) en Woongarant (Opstal, EUG). De vijf sterren voor voorwaarden gaan naar Huis in Eén Verzekeringen (Opstalverzekering, AR), Interpolis (Woonhuisverzekering TOP, AR) en Nationale-Nederlanden (Woonhuisverzekering Maatwerk All-in). 

Reageer op dit artikel