nieuws

Focwa Schadeherstel ziet aangifte oude garantiefonds als ‘wraakactie’

Schade

Focwa Schadeherstel ziet aangifte oude garantiefonds als ‘wraakactie’

Brancheorganisatie Focwa Schadeherstel is verbaasd over de aangifte die Stichting Focwa Garantiefonds stelt te hebben gedaan en kwalificeert het als een wraakactie. “Van fraude is geen sprake. De Vereniging Focwa Schadeherstel ziet de aangifte dan ook met vertrouwen tegemoet”, aldus een persverklaring.

Denis Maessen, voorzitter van Focwa Schadeherstel, liet eerder vandaag al aan amweb weten de aantijgingen als ‘aperte onzin’ te kwalificeren; de vereniging komt nu ook met een uitgebreidere persverklaring waarin de kwestie die vorig jaar speelde rondom secretaris Bukholczer weer wordt aangehaald.

Ontluisterend gedrag
In de verklaring staat het volgende: “Stichting Focwa Garantiefonds is haar boekhouding medio 2015 zelf gaan voeren. Tot die tijd werd de boekhouding door de Vereniging Federatie Focwa voor alle Focwa-entiteiten gevoerd. Na het ontstaan van het geschil tussen Focwa Schadeherstel en haar secretaris Bukholczer, ontstond er ook een geschil met Focwa Garantiefonds. Bukholczer was uit hoofde van zijn functie bij Focwa Schadeherstel ook secretaris bij Focwa Garantiefonds. Op 9 juli 2015 paste Focwa Garantiefonds haar statuten echter aan en zette zij Focwa Schadeherstel op afstand. Direct nadat de kantonrechter de arbeidsovereenkomst met Bukholczer had ontbonden op grond van dringende redenen en zonder toekenning van enige vergoeding, nam Focwa Garantiefonds Bukholczer als directeur in dienst voor een bedrag van € 9.250 bruto per maand. Dit, ondanks het feit dat de kantonrechter Bukholczer ontluisterend en niet integer gedrag verweet.”

Opgezegd
Focwa Schadeherstel heeft inmiddels een nieuw garantiefonds opgericht: het Focwa Automotive Garantiefonds. “Alle leden van Focwa Schadeherstel vallen automatisch onder de garantiewerking van dit nieuwe garantiefonds. Een overgrote meerderheid van de leden heeft inmiddels ook haar deelnemerschap van het oude garantiefonds opgezegd”, aldus het persbericht.

Volgens het persbericht zijn onder regie van Bukholczer verschillende acties tegen Focwa Schadeherstel opgestart ‘die slechts zijn aan te merken als wraakacties’. “Zo heeft het oude garantiefonds haar boekhouding laten controleren door Grant Thornton Forensic Services, maar dit bureau heeft in haar rapport uitdrukkelijk opgenomen dat er geen sprake is van geconstateerde onrechtmatigheden. De aangifte wekt dan ook verbazing.”

Reageer op dit artikel