nieuws

Zorgverzekeraar CZ online snelst gevonden

Schade

Zorgverzekeraar CZ online snelst gevonden

Consumenten kiezen zowel op mobiel als desktop het vaakst voor zorgverzekeraar CZ als ze zich online oriënteren op een zorgverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau WUA! onder duizend respondenten.

CZ.nl is volgens de onderzoekers daarmee de website die de grootste kans maakt om in de keuze voor een zorgverzekering te worden meegenomen. De website van de Tilburgse zorgverzekeraar wordt tijdens de online oriëntatie tevens het vaakst gevonden in vergelijking met andere zorgverzekeraars. Vorig jaar was Zilveren Kruis winnaar in dit onderzoek. CZ laat Zilveren Kruis en Menzis met meer dan drie punten achter zich, zowel op desktop als op mobiel. Univé neemt een vierde plek in. De Schiedamse verzekeraar DSW is geëindigd op een negende plek en nieuw in de top tien. De Consumentenbond is van een tiende plek vorig jaar nu op een zevende plek terecht gekomen.

Vertrouwen
Uit het onderzoek komt verder naar voren, dat niet prijs, maar vertrouwen in belangrijke mate de voorkeur en de keuze van de consument bepaalt. Ook willen consumenten hun zorgverzekering vooral zelf regelen. Niet alle zorgverzekeraars hebben een effectief antwoord op die vraag vanuit de consument. DSW en AnderZorg hebben wel hun zorgproduct sterk vereenvoudigd en dat wordt gewaardeerd omdat consumenten dan in staat zijn om zelf een keuze te maken.

Oriëntatie
Voor dit onderzoek hebben duizend respondenten zich vrij online georiënteerd op zowel smartphone als desktop, met als opdracht het oriënteren naar een zorgverzekering (zonder daadwerkelijk af te sluiten). De respondenten houden bij wat ze tegenkomen en beoordelen allemaal vijf aanbieders waardoor het onderzoeksrapport stoelt op vijfduizend uitgebreide beoordelingen op thema’s als Vindbaarheid, Merk, Aanbod, Voorkeur en Look&Feel. Zorgverzekeraars kunnen eventueel met het rapport in de hand hun sites nog verbeteren om hogere conversies te bereiken voor dit zorgseizoen.

Reageer op dit artikel