nieuws

Verbond is verbaasd over subsidie nieuwe schade-app

Schade

Verbond is verbaasd over subsidie nieuwe schade-app

De website Autoschadeformulier.nl heeft een nieuwe schade-app ontwikkeld waarbij de schademelding naar alle verzekeraars kan gaan. Het Verbond van Verzekeraars vindt het raar dat de overheid zowel deze nieuwe app als de app Mobielschademelden subsidieert aangezien beide apps hetzelfde kunnen.

Volgens Robin Hiert van Autoschadeformulier.nl is er wel degelijk een verschil tussen de twee apps. “Bij ons kan er heel simpel een schademelding worden gedaan bij elke verzekeraar in Nederland en in het buitenland”, aldus Hiert.

Subsidie
Autoschadeformulier.nl heeft met behulp van overheidssubsidie ruim een jaar aan de app gewerkt en stelt dat de schade makkelijk doorgegeven kan worden. Een schademelding wordt digitaal ondertekend met een SMS code en naar de melder en de tegenpartij gestuurd.

De verzekerde kan er vervolgens voor kiezen om een schademelding automatisch naar de verzekeraar te sturen, maar kan ook kiezen om de melding zelf te downloaden als PDF. Dit document ziet er, volgens de website, net als een papieren schadeformulier uit.

Meerdere schade-apps
“Er zijn momenteel enorm veel schade-apps beschikbaar maar nog geen enkele waarmee je bij alle verzekeraars terecht kunt. Er is momenteel wel een app beschikbaar van het Verbond maar niet alle verzekeraars werken daaraan mee waardoor het alsnog niet mogelijk is via de app een schade te melden”, stelt Hiert.

Opvallend
Woordvoerder Rudi Buis van het Verbond vindt het opvallend dat de overheid in twee soortgelijke apps investeert. “Wij hebben er niks op tegen dat er veel apps beschikbaar komen die het melden van schade een stuk sneller en gemakkelijker maken. Maar wanneer er twee dezelfde ideeën worden gesubsidieerd is dat zonde van het geld”, aldus Buis.

Volgens de woordvoerder klopt het ook niet dat veel verzekeraars niet zijn aangesloten op de app Mobielschademelden. “Ruim 95% van de markt is aangesloten op de app en dat zijn ook andere partijen zoals lease- en herstelbedrijven. Daarnaast maakt Mobielschademelden voor diverse overheidsinstanties inzichtelijk op welke wegen de meeste ongevallen plaatsvinden. Bij veel kleine botsingen komt de politie namelijk niet meer langs waardoor overheidsinstanties zoals Verkeerswaterstaat niet op de hoogte zijn van de ongevallen”, zegt Buis.

Reageer op dit artikel