nieuws

MoneyView: Zorgverzekering in tien jaar 50% duurder geworden

Schade

MoneyView: Zorgverzekering in tien jaar 50% duurder geworden

Doordat de zorgpremie voor de basisverzekering de laatste jaren weer aan het stijgen is, is de basisverzekering intussen 50% duurder geworden dan tien jaar geleden. Dat schrijft MoneyView, dat de polissen voor komend jaar onder de loep hield.

De premies voor zorgverzekeringen daalden nog in 2013 en 2014, maar afgelopen (5%) en komend jaar (4%) zit de premie weer in de lift. Daardoor zijn de kosten voor de basisverzekering sinds de invoering in 2006 50% hoger geworden. Dat geldt voor mensen die hun eigen risico in moeten zetten, maar ook voor de mensen die dat niet hoeven, stelt MoneyView vast.

MoneyView hield zoals gebruikelijk ook de verzekeringen onder de loep en gaf een aantal polissen een vijfsterrenbeoordeling. De vijf sterren voor de prijs van een naturapolis gingen naar Gewoon Zekur (van Zekur), de Zorg Select Polis (Univé) en Basis Voordelig (Menzis). De best geprijsde restitutiepolissen zijn de zorgverzekering van Ditzo en de Basisverzekering Restitutiepolis van FBTO.

Aanvullende- en tandverzekeringen
De aanvullende verzekeringen AV Optimaal (De Amersfoortse) en de AV Top en AV Comfort van Delta Lloyd kregen van MoneyView vijf sterren voor de voor de voorwaarden. TV Optimaal (De Amersfoortse) en Tandfit C en Tandfit D van ONVZ hebben van de tandverzekeringen volgens MoneyView de beste voorwaarden.

Reageer op dit artikel