nieuws

DAS lanceert website over ontslag

Schade

DAS lanceert website over ontslag

DAS heeft een website gelanceerd waar werkgevers en werknemers alles kunnen vinden over ontslag. De juridische verzekeraar stelt klanten in staat in een heel vroeg stadium hun rechtspositie te bepalen. “Het internet staat vol met informatie over ontslag, maar het is voor mensen vaak moeilijk te zien of die informatie klopt en nog actueel is”, zegt Olav Wagenaar, woordvoerder bij DAS

DAS wil met de website in de groeiende behoefte van mensen voorzien die zich graag van te voren willen informeren over een mogelijk ontslag. “Zowel werkgevers als werknemers kunnen zich nu van te voren inlezen op de site. Dit leidt vervolgens voor een meer inhoudelijk gesprek met een klant wanneer hij een afspraak met ons heeft. Bovendien kunnen we klanten ook verwijzen naar de website wanneer zij extra informatie over een specifiek onderwerp willen” legt Wagenaar uit. “Op deze manier dragen we bij aan toegang tot het recht voor iedereen”

De tools op de site zijn in samenwerking met ArbeidsmarktResearch , onderdeel van de Universiteit van Amsterdam ontwikkeld. “We hebben als verzekeraar jarenlang ervaring met alles omtrent ontslag dus het is voor ons een logische stap deze kennis nu ook online beschikbaar te stellen. Met een partner als de UvA hopen wij dat het voor de consument nog duidelijker is dat het om betrouwbare informatie gaat”, aldus Wagenaar.

Reageer op dit artikel