nieuws

Kamervragen over contracten zorgverzekeraars en ziekenhuizen

Schade

Kamervragen over contracten zorgverzekeraars en ziekenhuizen

Het bericht dat nog niet alle zorgverzekeraars bekend kunnen maken welke ziekenhuizen zij hebben gecontracteerd, heeft geleid tot verontwaardiging van Kamerlid Pia Dijkstra (D66). Ze wil weten wat er aan de hand is en heeft Kamervragen gesteld aan minister Edith Schippers, van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

“In hoeverre deelt u de mening dat het onwenselijk is dat verzekerden op dit moment de keuze moeten maken voor een zorgverzekering voor 2016, maar dit op basis van onvolledige informatie moeten doen, omdat nog niet alle contracten tussen verzekeraars en ziekenhuizen rond zijn?”, vraagt Dijkstra aan minister Schippers. De zorgverzekeraars hadden tot 19 november om hun klanten te informeren over de complete polis, maar vele hebben dat nog niet kunnen doen omdat de onderhandelingen met de ziekenhuizen nog niet zijn afgerond.

Volgens Dijkstra hadden de verzekeraars volgens het hoofdlijnakkoord op 19 juni alle afspraken met ziekenhuizen rond moesten hebben. Ook vorig jaar lukte het de verzekeraars niet om zich aan de deadline te houden. Dijkstra wil dan ook van de minister Schippers weten waarom het verzekeraars weer niet is gelukt zich aan de afspraken te houden. “Bent u bereid dit te onderzoeken?”, vraagt Dijkstra.

Reageer op dit artikel